snap a doodle

Jaa, idag var det orientation på skolan. Alla nya elever samlades i aulan och lyssnade på välkommen-hit-och-pepptalk. Det är ord och inga viser när det gäller att köra på i 280 redan från första dagen och att göra intryck på alla man möter;självklart ett bra intryck, och ihågkommet. No time to be ashamed - of anything.

Vi delades sedan upp vokalister- gitarrister- trummisar m.m. och gick till varsitt klassrum. Där fick vi lite mer info om just vårat program och vad som förväntas av oss, och vi fick även mic, sladd och hörlurar. Imorn är det ytterligare en informationsdag för alla oss internationella studenter, sen är det helg och Adam åker hem:´( Men sen kommer första riktiga skoldagen på måndag :D

Efter att det var färdigt på skolan idag så gick vi några från vokalprogrammet och tog en kaffe, sedan kom man hem, gick ut å åt med Bastian och Sandra, och sedan slängde jag och Adam oss i bubbelpoolen.

Jag hittat äntligen fram till kameran som finns på datorn! Nee, jag har faktiskt inte hittat den tidigare... Den var rolig . 


 

                                                                       









Poor poor poor

FATTIG student har fått en helt ny innebörd ! Jag tänker inte ens nämna hur många många många kr fattigare jag är nu...Och det här var bara första betalningen till skolan. Pusst ! MEN jag ser det inte som någonting annat än en mycket värd investering, så det jag (förhoppningsvis) får (läs jobba arslet av sig!) i utbyte är värt varenda krona! Men känner sig någon av er lite extra givmild såhär några månader innan jul så välkomnas alla slantar med öppna armar, kontonummer bifogas! ;)

Dagen och proven gick ändå bättre än förväntat, och i någon klass fick jag hoppa direkt till level 3 , då jag redan hade kunskaperna som man får i level 1 och 2, och det är ju alltid kul ! Det känns ändå skönt att börja på en ganska basic nivå på dom flesta teoretiska kurserna, då hela språket som bekant är heelt annorlunda, så man verkligen får med sig ALLT och känner sig 100% säker på det. Åh vad jag ser fram emot att börja nu!!

Haha, återigen måste jag säga hur otroligt sociala och trevliga typ alla amerikaner är, iaf dom flesta vi stött på, och dom säger oftast precis vad dom tycker. Idag var det b.l.a en man som stannade mig i trappan på skolan, och frågade vad det var för färg på min byxdress..."Well, blue I guess...?" svarade jag och han tittade ännu närmare på den och ville verkligen komma fram till vad just DEN blå färgen kallades, för han skulle gifta sig och ville ha just den blåa färgen till brutänornas klänningar, för han tyckte det var så fint! Haha

När hela registreringen var klar, så gick jag och mannen och åt på en riktig 50tals restaurang, Adam inhandlade en till!? keps och sedan tog vi en snabbvisit in på Victorias Secret, åhh vad mycket fint dom har ! Men innan tomten har varit förbi så blir det nog inga fina Secret trosor för min del :(


Plu g g g g

Idag har det pluggats- kameran avstängd. Teori(på amerikanska musikspråket) gehör, intervaller, rytmdiktat melodidiktat och låtar låtar ! Imorn är det dags för registration på skolan. Typ som ett prov i vilka olika nivåer i de olika klasserna man ska börja på. Har stressat upp mig endel inför det men jag kan verkligen inte göra mer än allt jag kan.

Kom precis hem nu efter en riktigt mysig vin och chips kväll hos nya vänner i huset. Båda är från sverige, Sebastian som oxå ska plugga sång på MI och Sandra som ska hit och jobba.

Imorgon 9.30 AM skriver jag in mig på skolan och sätter mig åter igen i skolbänken, fast denna gången står skolbänken på scenen typ hela tiden. Jag gillar mycket!

Nu ska det sovar så jag e pigg imorn natti natt !


Universal Studios

Helt slut efter en grymmigast dag på Universal Studios med älsklingen ! Vi åkte dit tidigt under förmiddagen och det var inte alls så mkt folk där idag, så vi slapp stå i köer och kunde åka å gå om alla saker hur många gånger vi ville :) Vi gjorde typ allt och åkte hem igen vid stängning. Jag är ju aningens lite rädd för mörker.....men tvångstankarna tog över så jag var bara tvungen att gå "House of Horror", och jag har såå ont i min hals nu! Herregud vad jag skrek! Och Adams fingrar klämde jag nog halvt ihjäl, men han var inte helt oskyldig med att klämma han heller...;)

Vi åkte sightsing runt hela universals området och lite här och var hade dom pågående filminspelningar, bla "Desperate Housewifes". 

Jag förstår inte riktigt deras fashination med att spruta ner folk med vatten i tid och otid. Det var dinosaurie släm, simpsons snor, mumie blod, King Kongs svett och helt vanligt forsvatten när man åkte i "Jurassic Park" flotten - Pissblöt var förnamnet - Jäääklarns kul var efternamnet !

Vi fick se mycket 3D, vi såg bakom kulisserna när dom gör specialeffekter i filmer och vi åkte bergochdalbana fast i simulator - DET kittlades i magen :D
Är ni nångång där så måste ni åka "The Simpsons" simulatorn, roligast av alla om man gillar pirripirri magen !
En perfekt underbar dag blev det idag !

När vi kom hem kollade jag lite låtar inför min registrering på skolan på onsdag, och imorn blir det plugg och sångövning hela dagen, sedan ett litet glas vin med några andra svenskar som bor i samma byggnad.

Puss och godnatt !






En av alla inspelningsgator





Storhandla The Simpsons style

Ett flygplansvrak



Hejdå...



Vaxande dockor !

Ojoj, jag ligger efter några dagar här nu märker jag ! sorry! Mycket har hänt. Mamma och bror åkte hem igår, efter 2 veckor tillsammans med mig här borta. Det har varit jätteskönt att ha dom med såhär i början. Dom har vart till hur stor hjälp som helst med allt som var tvunget att ordnas, allt har gått så mycket smidigare. Man hade bil och kunde ta sig överallt, och framför allt var det skönt att man inte var helt själv första dagarna. Puss älskar er ! <3

I förrgår var vi på Madame Tussauds, och har vi inte varit turistiga innan, så hejkomåhjälpmig var vi turistiga nu ! haha ! Vi tog kort på oss posandes vid varenda liten docka där inne ! Det var riktigt kul, och töntigheten fick man väl bjuda på...
Det blev middag på Hard Rock café - igen. God mat de dära altså ! 
Oj, jag höll på och glömma, Lilla bror hoppade ju fallskärm tidigare under dagen, såååå coolt! Han sa att det går inte och beskriva känslan, mäktigt är det minsta man kan säga. Nästa gång är det min tur !

Igår kväll hade vi fest hos några grannar som vi lärt känna, Jeff och Josh. Vi spelade beerPong, första gången för min del, och jag ska väl inte skryta allt för mycket hur bra jag var...Sen satt man å snackade,lyssnade på musik, jag och Theo jammade lite grann, och hade det allmänt riktigt kul med nya grymma vänner !

Idag blev det lite löst pluggande. Försöker få ett litet hum om amerikanernas musikspråk, så man inte ser ut som ett alldeles för stort fån dom första dagarna i skolan sen. Jag hittade oxå mitt nya favorit sångställe. Vårat badkar. Ej vattenfyllt ska påpekas.
Väldigt bekvämt med en kudde bakom ryggen, datorn i knät och grym akustik! Jag sjöng loss där och känner på mig att jag kommer spendera oerhört många timmar sjungandes i detta badkar ! Love love

Imorn blir det Universal studios för mig och loverboy, looligt !!

Här kommer en liten bildbomb. Godnatt !




Jag garvar så varje gång jag ser denna bilden på lillebror! Vi har nog båda missuppfattat posen en aning...
Haha, vad gör vi !?






Life´s short, buy shoes !

Jag trodde ju jag hade kommit till shoeheaven för några dagar sedan. Ojjj så fel jag hade ! NU har jag varit i shoeheaven !!
Vi skulle ta en liten shoppar dag idag, för ovanligheten skull....??! Mamma snicksnackade lite med tjejerna på kontoret här i huset och det kom fram att vi skulle ut å shoppa lite, då fick vi rådet att åka till "Fashion district", där skulle det även finnas en skoaffär som jag tydligen skulle älska.

Ni som känner mig vet ju att jag har en alldeles speciell kärlek till mina älskade klackvänner och jag är inte sen med att hälsa nya skönheter välkomna - alla färger, modeller, ju mer utstickande desto bättre - och denna kärlek har inte undgått personalen i huset heller ;P

Vi tog bilen och körde mot "fashion district" men hamnade lite fel...
Efter två timmar på heelt fel kvarter.... Så hittar vi till slut till det rätta området ! ojojojo ! "Lola" - skoaffären - Min nya favorit affär, alla kategorier ! Det var löjligt hur mycket skor dom hade och hur snyggt allting var ! Jag svävade runt på ett rosa moln mitt i himmelriket ! Hur bra kvalitet som helst, märkesmodeller, design du inte hittar nån annan stans och det bästa, skorna kostar INGENTING ! Det blev bara tre nya godbitar idag, men personalen känner redan till mig som stamkund... :D

Jag går ju på en bergränsad budget, men skor som kostar INGENTING, kan jag faktiskt unna mig, och dessutom fick jag ett par av mamma, för hon tyckte dom va så fina .  hihi


Bilden gör dom inte rättvisa, men ni får nog se dom in action snart :)

En Monica och en Malibu

Vi har kommit in i en ganska så härlig rutin nu. Vi går upp, lagar fruskost som vi äter vid poolen, vi ligger kvar vid poolen hela dagen och solar och badar, på eftermidagen gör vi oss iordning går eller åker iväg nånstans, tittar och shoppar (shoppingen står fortfarande pojkarna för...) och sen äter vi en god middag och avslutar kvällen i jacuzzin. De gäller att passa på å njuta riktigt av dessa härligheter och mamma bror och adam innan skolan drar igår, för då blir det 1000% focus på det!

Igår tog vi en tripp till Santa Monica och Malibu. Gick på piren och den låååånga strandpromenaden i St.Monica och sen åt vi lunch på "Bubba Gump Shrimp"- Himmelskt gott med färska räkor i alla dess kombinationer ! Tyvärr var det ganska mulet och blåsigt i Monica,något det verkligen inte var när vi åkte hemmifrån, så en snygg beige handduk fick göra mig sällskap under hela dagen ...

Nu under kvällen har vi pysslat och fått iordning lite i lägenheten, "min" hörna e ganska klar, så de börjar kännas riktigt hemtrevligt nu :) Jag fixar inte riktigt att bara bo med en säng. Trivs så mycket bättre, kopplar av mer och har lättare att focusera när det känns "hemma" och mysigt, så nu när lite egna och privata ting har kommit upp så känns det suuperrt :)

nee, nu är jag väldigt trött och sängen ser väldigt skön ut :) Good najjt !







Lady Gaga !

Idag började vi dagen vid poolen och avslutade dagen i jacuzzin och gymmet. Adam har nu kommit och idag var hans första riktiga dag. Hela dagen låg vi vid poolen och sola och badade och sedan tog vi på oss skor och kläder och gick ner till Hollywood blv.
Haha, mina röda glänsande pjucks har blivit riktigt uppmärksammade här i stan. Varje dag jag har haft dom på mig har flera folk kommit fram och sagt hur snygga dom är, senast idag kom Lady Gaga fram och påpekade hur mkt hon gillade dom ! 
Det är kanske nu jag också ska passa på och tillägga att hennes riktiga namn var Lady wanna be Gaga och höll till utanför chinese theater.... men iaf ;D

Jag fullkomligt älskar hur öppna och frammåt trevliga och glada amerikanerna är." My god, I love your shoes, Oh your bag and those shorts, sooo cute !" Det är inget hysch pysch utan rakt på och och är det nåt dom inte gillar eller tycker är fult, då får du höra det också.  Underbart !

Det blev senare god middag på Hard Rock Cafe med tillhörande choklad brownie med glass grädde å nötter. Mumma!! Sen shoppade dom två adammarna upp en hel månadshyra, dom hittade hur mycket snygga grejor som helst ! För min del blev det bara ett par nya solbrillor.

Jag hittade affären Forever 21. ojojojo Jiippiiii ! ! Fy vad mycket snygga saker dom har och SKOR, till inget pris!! Hittade hur många superfina som helst men alla var slut i min stl :(

Nu blir det godnatt för imorn blir det antingen universal studios eller Santa Monica. Puss puss

Det är tuff att vara fattig student...






Första doppet

Efter första natten kom första doppet ! Första natten var händelserik... Skulle ta en skön dusch, satte på vattnet och vips så sköts hela munstycket av som en katapult, 2 cm från skallen !? (vårat duschmunstycke sitter fast i väggen, ingen slang man håller i handen)men det var bara att trycka fast den igen. 2 minuter senare flyger den av igen- 2 cm från skallen! Jag är livrädd för våran dusch numera. 

Nyduschad ska jag nu hoppa ner i sängen och sova gott, då får jag lära känna ena grannen. Antingen har dom sjukt hög volym på sin TV kl 2 på natten eller så står TV precis i jämnhöjd med min kudde på andra sidan väggen. Jag hörde ALLT vad den där TV:n sa...
Förhoppningsvis ekar det så mkt här inne eftersom de e ganska tomt i lägenheten än så länge, så om några dagar när det är mer fixat så hör man nog inte så mycket...Sov väldigt gott när jag väl somnade iaf :D

Nu har vi tagit vårt första dopp i uppvärmda poolen och jacuzzin, inte så svårt att vänja sig vid det! Och nu ska man göra sig lite iordning och åka och hämta tussen på flygplatsen !

Höres senare ! Puss !



Badpojkarna




Han kommer han kommer!

Han kommer, ja han kommer ! Den finaste pojken kommer till mig imorn <3 Nu sitter min skrutt på planet över hit och imorn eftermiddag hämtar vi honom på LAX. Alla måsteärenden är avklarade så nu kan vi bara gotta oss vid poolen jacuzzin och i gymmet. Underbart ! Vi har ju en bil här nere oxå, så några dagar ska vi nog åka ut te Santa Monika och Malibu och strosa runt på de fina stränderna! 

Idag blev det en tredje?! runda te IKEA och även wall mart- LA:s Ullared! Hahah ska visa bilder sen på kundvagnarsnas egna ( yes, alldeles egna) rulltrappor !

Nu är sängarna ihopskruvade, mor och brors madrass uppblåst, vi är väldigt trötta, så efter en skön dusch ska jag krypa ner och sova en skön första natt i vår lägenhet och sedan vakna upp utvilad och längtandes till min älskling! :)

Rock´n love !

Adam Mimi Miley <3 lilla familjen :)


Freakar ur lite lätt som vanligt :)




Allt kostar. Yess, allt kostar !

Holy moly ! Mina pengar flyger iväg ! På lätta små vingar seglar dom långt långt bort och POFF, dom är helt borta ! Vi behöver en extra elektronisk nyckel för å komma in överallt i komplexet - 100 dollar, please. Vi ska sätta på elektrisiteten hos elboloaget, MEN vi har ju inget social security nr - 205 dollar, please (med Ssecurity nr är det gratis). Dom vet allt hur dom ska mjölka ! Och nu första månaden betalas ju även dubbla hyror, deposit och mer mer mer. Men det är inte så mycket att göra åt, allt de här måste ju fixas. Min lock och platttång går ju trots allt på el . Och varm mat kan man ju behöva ibland .

Idag blev det även en andra runda till IKEA, nu med Theo. Köpte lite mer nödvändigheter och han fick sig en säng. Det är allt lite svårt när man vill hålla i pengarna, men samtidigt inte vill ha världens hokuspokus hus!
Vi har varit snåla, nej jag menar ju ekonomiska, och har plockat bra billiga nödvändiga och faktsikt snygga saker, men känner jag mig rätt, så kommer de nog ploppa upp lite extra inredningsprylar lite här å där i de närmaste iaf... Hi Hi ...

Men det är kul och jag vill gärna mysa till det så gott jag kan där jag bor, så jag får väl bara låta pengarna fladdra iväg ytterligare några dagar till...

Puss å godnatt !

Sängen som jag här bankar ihop blev inte klar ikväll, så IMORN blir första natten i lyan :D


Swedish meatballs

Idag tog vi våran bil som vi har hyrt under tiden här, och tog en tripp till Burbank och Ikea :P Yes, Ikea blev det för att köpa lite saker till lägenheter. Fick med mig säng, soffbord, lite porslin, glas, bestick och täcke, och resten blir nog på fredag tillsammans med Theo.
Haha, kändes lite kul att åka till ultrasvenska Ikea å handla, men det är spara spara som gäller, nu när lägenheten blev några kr dyrare än planerat....Men god lunch fick vi iaf, Swedish meatballs :D

Det är härligt hur hemma man redan känner sig efter bara fyra dagar. Vi går/åker runt på gatorna, in å ut i affärer, öppnar nytt bankkonto, nytt telefonnr, shoppar möbler å massa mer och allt känns väldigt naturligt.
Jag har till å med börjat slänga in amerikanska ord i svenskan, hahah Hjälp !

Tror jag har hittat hem :)

Imorn får vi nyckeln till lägenheten och då blir de å flytta in de första sakerna och spendera första natten i lyan, kuuuul ! Men jag hoppas roomisen gillar heltäckningsmattor, för det är på deras päls han kommer få sova första natten, då det bara e jag som har fixat säng än så länge.... hehe

Warner Bros studios

Första lasset inhandlat !



Lägenhet fixaaaad ! :D

Hej igen !
Nu har vi vart här i några dagar, jetlaggen har lagt sig( fy fan vad jag mådde dåligt första dagen !) och man har faktiskt  fått ganska bra koll på området och gatorna häromkring. Varje dag har vi varit på lägenhetskollande, de finns verkligen lägenheter överallt, men det är inte överallt man vill bo... Men idag hittade jag drömboendet, och tro det eller ej men nu är det mitt och Theos !:D

Theo är altså min roomie, gitarrist från sverige som oxå ska plugga på MI, och jag tror vi kommer få det skitbra i lägenheten ! Det är en etta i ett jättefint komplex mitt i hollywood. Bra säkerhet, trevlig personal,nära till allt OCH pool rakt utanför dörren och gym öppet 24/7! gaaaalet trevligt ! jag behöver inte fundera länge på var jag kommer ligga och plugga iaf...

Jag har ju lite halvsvårt att anpassa mig till helt nya omgivningar och vanor, får typ panikkänslor och vill bara springa iväg långt långt bort, mycket därför följde mamma å bror med ner, så jag skulle få en bra grund från början, och det har vart väldigt skönt !

Det var extremt jobbigt dom första dagarna, Miley och Adam var på näthinnan hela tiden, och tanken på att jag verkligen inte skulle kunna få gosa med Miley på väldigt länge, den tanken ska vi inte ens prata om...Lättare är det med Adam i och med att han kommer ner snart och sen förhoppningsvis kan vi även ses nån gång då å då efter de <3

Men nu känns allt mycket bättre, mycket "måstefixande" är klart och vi har fått ett underbart boende, nu kan man bara semestra å gosa tills skolan drar igång :)

Här kommer lite bilder från dagarna som gått !
Ser ni skylten genom flaggstängerna ?


Mor och jag

Hollywood Blv.

Bror, äkta turist kvällen till ära

I went to shoeheaven and back 

Våran trädgård !

Jag och roomieTheo utanför lägenheten !


Sista timmarna...

Sitter här i soffan å vill/borde göra allt å lite till, men man får inte riktigt till å göra nåt. Min älskade lilla Miley vovva kan jag snart inte gosa mera med, inte på väldigt länge iaf. Tårarna är väldigt nära. Min Adam ligger i soffan å kollar TV och mamma å bror springer runt å fixar det sista. Om några få timmar kommer Underbart snälla Amanda och hämtar oss och kör oss ut till Arlanda. Då börjar det nya livet.
Jag flyttar till LA, Hollywood närmare bestämt och börjar plugga sång på Musicians Institute. Som jag har längtat ! Första 3 veckorna blir semester blandat med nyttighetsfixande. Boende, mobil, bankkonto, internet och självklart härligt LA häng och allt som hör till! Mamma bror å min pojk följer med.
Trodde ALDRIG att jag skulle börja blogga, kändes lite töntigt, alla bloggar ju! Men vips så gick jag rakt ner i fällan själv och blev lika töntig jag! And oh I like it !
Ska försöka uppdatera så ofta å mycket som jag bara kan, så ni kan hålla lite koll på mig;) I början nu kan det nog tyvärr bli lite sällan innan jag fått ordnat med internet och allt sånt, men sen kommer de rulla på !
Nu ska jag krypa ner i soffan hos Miley å min pojk å mysa ihjäl mig!
Vi synes nästa gång I La la la la Land! Sov så gott ! / Mimi

RSS 2.0